Cégünk története

 

1961-ben alapították meg Bács-Kiskun megyei Műanyagfeldolgozó Vállalat néven önálló tanácsi vállalatként. A gyár saját erejéből megteremtette az Alföld műanyag- és gumifeldolgozó iparát.

 

1963. január 1-től az alapító szerv a vállalat nevét Alföldi Műanyagfeldolgozó Vállalatra módosította.

1965-ben a korabeli gazdaságpolitikai irányelvek alapján a gyár elvesztette önállóságát, a vállalatot beolvasztották a VILLAMOSSZIGETELŐ ÉS MŰANYAGGYÁR (VSZM) szervezetébe és annak 2. számú gyáregységeként folytatta tovább tevékenységét.

1990.: A 80-as évektől, a szigorú központi irányítás fellazulásával vált lehetővé az önálló gazdálkodás fokozatos kiépítése. 1990-re a kiskunfélegyházi gyár gyakorlatilag minden tekintetben képessé vált a független működésre és a gyár dolgozói kollektívája kezdeményezte az alapító szervnél az önálló állami vállalattá való átalakulást.

1991. január 1-i hatállyal az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium határozata alapján a kiskunfélegyházi gyár önálló vállalattá alakult KUNPLAST Műszaki Műanyaggyár néven.

1992. november 1-i hatállyal a privatizációs folyamat első lépéseként az Állami Vagyonügynökség a vállalatot Részvénytársasággá alakította át.

1994: A privatizációs folyamat második lépcsőjében a tényleges privatizálásra került sor. Többfordulós pályázat eredményeként a társaság dolgozóiból álló MRP Szervezet vásárolta meg a részvények állami tulajdonban lévő részének jelentős hányadát.(85,5%)

2000. február 26-án a társaság rendkívüli közgyűlésen az alaptőke 61 %-os emelése mellett döntött. A zártkörűen kibocsátott részvényeket a Székesfehérvári Karsai Holding Rt. jegyezte le, így a társaság tulajdonosi struktúrája és neve is megváltozott, KUNPLAST-KARSAI Műszaki Műanyagipari Zártkörű Részvénytársaságra

Kiemelt referenciáink